Mezi dvěma světy
Tomáš Režňák

Recept na nekvašený chléb

28.3.2014

Receptů na nekvašený chléb se dá na internetu najít spousta, ale většinou nemůžu najít ten, který se osvědčil nám. A tak abych příště věděl, kde ho hledat, dávám ho na svůj web jako krátký příspěvek.

Dobrou chuť!

Suroviny na nekvašený chléb

  • 350 g hladké mouky
  • 300 ml vody
  • 150 ml oleje
  • 1,5 kávové lžičky soli

V míse smícháme všechny suroviny a pečlivě vypracujeme jemné tažné těsto. Z tohoto množství vyválíme 15 placek a smažíme je po obou stranách bez použití oleje (těsto je samo o sobě dost mastné).

Od zpracování těsta do upečení by mělo uplynout maximálně 18 minut, po této době (prý) startují v těstě kvasivé procesy.

 

Komentáře (0)

Žádné komentáře. Buďte první :-)

Napsat komentář

  • na jiné komentáře odkazujte zápisem např. [2]
  • HTML značky nejsou povoleny
tučně označené položky musíte vyplnit

 

« seznam článků  na začátek příspěvku  na první komentář

2012 – 2018   Tomáš Režňák - programátor, webdesignér, taťka a křesťan ve vývinu :-)