Receptů na nekvašený chléb se dá na internetu najít spousta, ale většinou nemůžu najít ten, který se osvědčil nám. A tak abych příště věděl, kde ho hledat, dávám ho na svůj web jako krátký příspěvek.
Dobrou chuť!
V míse smícháme všechny suroviny a pečlivě vypracujeme jemné tažné těsto. Z tohoto množství připravíme cca 15 placek (těsto je dost tekuté, placky je lepší formovat po vylití na pánev). Smažíme po obou stranách bez použití oleje (těsto je samo o sobě dost mastné).
Od zpracování těsta do upečení by mělo uplynout maximálně 18 minut, po této době (prý) startují v těstě kvasivé procesy.
Děkuji za komentář a povzbuzení. Krásné Velikonoce.
Máte pravdu, my jsme těsto nikdy neváleli, ale nalili jsme ho naběračkou na pánev a tam nějak zformovali do placky. Změnil jsem slovo vyválíme na připravíme, asi to víc odpovídá realitě.
Napsat komentář